Audiovisuell apokalypse

Kongsberg Teaterlaboratorium har laget forestillingen “KALDT!” so balanserer humor og dramatikk i et postapokalyptisk landskap.

Kongsberg Teaterlaboratorium har laget forestillingen “KALDT!” so balanserer humor og dramatikk i et postapokalyptisk landskap.

Jeg har vært heldig nok til å få jobbe med en flokk veldig engasjerte unge skuespillere ved Kongsberg Kulturskole fram mot den audiovisuelle forestillingen «KALDT!». Denne fantastiske gjengen har jobbet fram denne historien gjennom devicingteknikker, og det har blitt en fantastisk fortelling om flere sterke karakterer møte med ekstremvær og personlige kriser.

Forestillingen har premiere førstkommende tirsdag og er beskrevet her:

Det begynte som en helt vanlig vinterdag. Litt mer snø enn vanlig, og litt kaldere. Men det skulle snart vise seg at dette været var alt annet enn vanlig vintervær. I et gammelt bibliotek i Oslo sperres en forsamling mennesker inne: En arrogant advokat, en glemsom eks-bibliotekar, en spillegal tolvåring, en (ifølge seg selv) veldig voksen femtenåring, en Internettavhengig ensomulv og en naturfagslærer med ekstrem sosial angst – sammen med svært livlig skoleklasse. Når en av dem forsvinner ut i snøværet må de som er igjen lære seg å samarbeide. Vil de greie det – eller vil de drive hverandre til vanvidd først?

"KALDT!" er Teaterlaboratoriets audiovisuelle forestilling, basert på et radioteater vi produserte forrige sesong. I forestillingen brukes både tradisjonelt teater, lydscener fra radioteatret og utradisjonelle teknikker for på en lett og leken måte å fortelle historien om en ganske uvanlig dag i disse menneskenes liv. Skuespillerne har selv utviklet historien gjennom å skape karakterer og se hva som skjedde når de møttes.u